Heerlerheide Boulevard

Menu

Ludieke Corneliusmarkt op 14 juli in Heerlerheide

Op het moment dat we dit bericht schrijven is lenteachtige weersomstandigheden nog ver te zoeken. Na een lange koude winter ook nog, op enkele dagen na, een overwegend nat voorjaar. Met betrekking tot het hieronder te beschrijven bericht een schril contrast tijdens het verleden jaar 19 augustus in Heerlerheide gehouden Midzomerfeest annex Corneliusmarkt. Ook Heerlerheide ontkwam op genoemde zondag 19 augustus niet aan het fenomeen van tropische hitte. De thermometer klom ook hier naar hoge waarde. Daardoor bleven de verwachtte bezoekers helaas weg. Maar, ondanks inzet en de nodige voorbereidingen kan er vooraf niet gepland worden hoe de weersomstandigheden op de dag van uitvoering is.

Corneliusmarkt 2013

Dit jaar 2013 zal de Corneliusmarkt, als vanouds, weer in juli gehouden worden en ook niet, zoals in 2012, samen met het traditionele Midzomerfeest, welk feest overigens dit jaar niet op de agenda staat. Natuurlijk hoopt de organisatie dat het op zondag 14 juli goed weer zal zijn, maar uiteraard niet zo extreem warm als verleden jaar. Daar gokt men dus maar op. Genoemde ludieke Corneliusmarkt, welke inmiddels kan bogen op jarenlange grote belangstelling, is inmiddels een begrip in de regio geworden. Deze markt is voortgevloeid uit rommelmarkt/braderie Gravenstraat en heeft inmiddels al jaren een gevestigde status weten op te bouwen, een gegeven waar (mede)-organisator Marcel Lucassen maar wat trots op is. Niet zo verwonderlijk eigenlijk als men weet dat, ook al weer traditiegetrouw, er ieder jaar weer een diversiteit aan marktspullen te verkrijgen is tegen gangbare Corneliusmarkt prijzen, c.q. kwaliteit/prijsverhouding.

Categorieën

Voor de goede orde aangeven dat deze Corneliusmarkt eigenlijk in twee categorieën te onderscheiden is. Enerzijds de particuliere standhouders en anderzijds de professionele marktkooplui. Daarom ook deze vroegtijdige eerste publicatie om zowel particulieren evenals professionals te porren om een kraam te huren. Particulieren alleen betalen 15 euro standgeld en kunnen zich wenden tot Marcel Lucassen (tel: 06. 20656678), terwijl professionele standhouders zich moeten wenden tot de heer Joep Benders (tel: 06.21205360). Kortom, vooral particulieren kijk op zolder, rommelkamer en andere plaatsen of er nog bruikbare spullen zijn om deze op de Corneliusmarkt aan de man te brengen om daarmede de koopaantrekkelijkheid nog meer te verhogen.

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.